Women in Tech

Publicerad: tisdag 17 maj 2022 Skriven av: Katrine Kolström

Några av HL Designs team's upplevelse på Women in Tech! 


Om Women in Tech:

Women in Tech Sverige startade 2014 och har varje år arrangerat ett stort event på internationella kvinnodagen den 8 mars. Syftet med detta är att synliggöra förebilder och främja ett nätverk för kvinnor som är nyfikna på eller redan jobbar inom techbranschen. I år arrangerades eventet den 13 maj. HL Design var på plats för en dag fylld av inspiration och intressanta föreläsningar om det senaste inom tech-industrin.

Vi möts av den lila mattan vid ingången som leder oss in i den mäktiga byggnationen Waterfront. Det är här som årets WITtech arrangeras. Vi hinner knappt gå över tröskeln innan vi blir överväldigade av vad som väntar oss under dagen. Hela salen är fyllda av ledande företag inom branschen. Snart går årets stapeln av Women in Tech och vi samlas i aulan för en mäktig introduktion presenterat av dansande robotar. Framför oss har vi åtta intensiva timmar av föreläsningar om det senaste inom tech-industrin.


Först ut är Sarah Freiesleben om hur man bör organisera design-team att ta fram design som främjar människan istället för tekniken i sig. Brie Code tar över med en mer spirituellt perspektiv som förstärker medvetenhet, medkänsla och medskapande för att förvandla oss själva, våra kollektiv och interaktiv teknologi i ömsesidig symbios. Strax därpå äntrar den 18 år unga entreprenören Wilma Emanuelsson scenen med en inspirerande föreläsning om hur vi hjälpa dyslektiker att läsa genom den senaste teknologin inom biohacking. Nästa talare, Deqa Abukar, har liksom Wilma en holistisk syn på teknologi. Deqa Abukar är en entreprenör och grundare av Bling Startup.


Bling Startup kopplar samman entreprenörer med investerare och använder entreprenör som ett verktyg för förändring och framgång. De använder nätverk för att skapa framgång och investera i icke-representerade entreprenörer. Var spenderar vi pengar? Välj aktivt äkta mångfald. Därefter följer en ingående föreläsning om Dynamo – en plattform som kopplar samman unga med mentorer för ett mer effektivt lärande. Paneldiskussionen som följer lyfter viktiga frågor inom tech-branschen ur ett kvinnligt perspektiv.


Efter lunchen skiljs vårt team på HL Design åt för att fördjupa våra kunskaper på specialiserade föreläsningar inom fokusområden. Totalt gick vi på 4 olika sessioner med fokus på AI, mental hälsa inom gaming, entreprenörskap och ledarskap. Jag väljer att lära mig mer om AI och vad AI innebär och kan åstadkomma för oss människor. Det var så pass intressant att jag lät anteckningsboken vila fram tills den sista föreläsningen som handlade om cybersäkerhet. Det jag tar med mig från Åsa Schwarz föreläsningar är att ju mer digitalt orienterade vi blir, desto mer sårbara blir vi för cyberattacker.
Ungefär här har vi blivit matade med så mycket inspiration att vår mentala brandbredd knappt orkar ladda in mer. Vi tackar för oss och Women in Tech 2022 för en underbar och inspirerande dag.

 

// Katrine Kolström

Nyfiken på hur vi kan göra er mer framgångsrika?

Prata webb med oss