Välkommen till HL Design Tomas Ek - frontendutvecklare

Publicerad: tisdag 18 apr 2023

Vårt team har vuxit med ytterligare kompetens på utvecklingssidan - möt Tomas Ek som är vår senast tillkomna frontendutvecklare.


Hej Tomas. Vill du berätta lite om dig själv och hur du hamnade hos HL Design?

Jag är 30 år, född och uppvuxen i Växjö. Tidigare har jag arbetat som bland annat ventilationstekniker, men i samband med Corona krympte marknaden. Jag längtade efter att få arbeta med något jag verkligen tyckte var intressant. Nu blev det en yrkesutbildning till frontendutvecklare och tre månaders praktik hos HL Design. När jag var klar med utbildningen fick jag anställning här.

Vill du berätta lite kort om vad du jobbar med på HL Design?

Som frontendutvecklare sysslar jag mest med det man som användare kan interagera med, enligt designen som jag får till mig. Jag brukar få en Figma-fil som innehåller designen och sedan översätter jag designen till kod. Jag hjälper även support med vissa ärenden på befintliga projekt - fixar buggar, ändrar design och liknande.

Hur är det att jobba som utvecklare?

Jag började i februari, så allting är väldigt kul fortfarande. Det är givande att bygga från scratch och det kan vara utmanande att sätta sig in i befintlig kod och justera den. Som tur är så finns gott om hjälp och duktiga personer att bolla med i teamet. Vi har sällan bristande kompetens och det är givande att man kan prata med folk och lära sig från någon.

Vad är det bästa med jobbet som utvecklare hos HL Design? 

Att jag får styra mycket själv – det är frihet under ansvar. Mentaliteten är - så länge jag gör mitt jobb, kan jag ta en kaffe när jag vill. Det är en härlig jargong och konstruktiv feedback. Jag har aldrig känt att jag inte kan fråga om något. Mina första projekt här har varit två ganska basic hemsidor, men det har varit väldigt givande att utveckla dem åt kunden.

Vad är din specialitet?

Jag är nyfiken på mitt område och vill lära mig hur saker fungerar. Det känns som att jag kommer kunna bygga vidare min kompetens här. Det blir enklare att förstå saker när man får större perspektiv och det är aldrig fel med mer kunskap. I framtiden vill jag gärna bli fullstackutvecklare och kunna hålla på både med backend och frontend. Jag har ju intresse för IT, så jag fördjupar mig ofta hemma på kvällarna.

Vad är roligast med att jobba på HL Design?

Människorna! Alla är trevliga och det är lätt att komma in i gemenskapen. Om man tvekar på något så finns alltid mina kollegor tillgängliga. Alla här positiva till att lära och att lära ut. 

Nyfiken på hur vi kan göra er mer framgångsrika?

Prata webb med oss