Är det dags att skaffa ett SSL-certifikat?

Publicerad: torsdag 30 nov 2017

VAD ÄR SSL ELLER HTTPS?

SSL står för Secure Sockets Layer vilket är en säkerhetsmekanism som används för att kryptera bland annat kreditkortinformation eller inloggningsuppgifter som skickas mellan exempelvis en webbserver (ex. onlinebutik) och en webbläsare (ex. Chrome). Syftet med att kryptera den data som sänds mellan enheterna är att ingen ska kunna avlyssna eller manipulera informationen. Ett SSL-certifikat fungerar som en legitimation där man genom webbläsaren kan säkerställa identiteten på servern och ibland också klienten. På så vis kan man avgöra vilka hemsidor som krypterar sin information och därmed är säkra att använda för handel och inloggning.

VARFÖR SKA DU HA ETT SSL-CERTIFIKAT?

Vill du kunna ta emot kortbetalningar i din webbshop måste du inneha ett SSL-certifikat då detta visar att din sida är trygg att handla på. Det ger också ett professionellt intryck gentemot dina kunder och besökare som slipper oroa sig för att deras inloggningsuppgifter eller betalkortsinformation kommer i orätta händer. 

Google arbetar mycket för att ge sina användare en säker internet-upplevelse och märker numera ut vilka hemsidor som har SSL-certifikat för att underlätta för sina användare. De ger också en rejäl rankingboost i resultatlistorna till de sidor som har SSL-certifikat. 

HUR SER DU OM EN HEMSIDA ÄR SÄKER?

Så här ser det ut för sidor som har korrekt installerat SSL-certifikat.

På sidor som saknar SSL-certifkat är det än så länge bara markerat med en info-symbol. Genom att klicka på symbolen får användaren information om hemsidans säkerhetsstatus. Framåt kommer detta dock bli ännu tydligare. 

Hemsidor som inte har SSL-certifikat, men ändå hanterar känslig information eller inloggnings-möjligheter märks tydligt ut genom "inte säker" i webbläsaren.

BEHÖVER DU ETT SSL-CERTIFIKAT?

Ingen fara, kontakta oss så löser vi det.

Nyfiken på hur vi kan göra er mer framgångsrika?

Prata webb med oss