Är din hemsida säker? Köp ditt SSL-certifikat hos oss!

Publicerad: måndag 14 maj 2018 johanna nilsson

Från och med juli 2018 kommer Google att visa samtliga http-sidor som osäkra i Google Chrome, oavsett vad de innehåller och om de besöks i inkognitoläge eller inte. Därför är det viktigt att skaffa ett certifikat redan nu för att undvika negativa effekter för din hemsida eller webbshop.

Varför ska du ha ett SSL-certifikat?

 • SSL ökar säkerheten för din sidas besökare
  SSL krypterar trafiken mellan din sida och dess besökare och ser till att obehöriga inte kan avläsa känslig information (t ex inloggnings- eller kontouppgifter).

 • SSL omvandlar din sidas besökare till kunder
  Med SSL får din sida en https-webbadress (ibland även en hänglåssymbol) som visar att sidan är säker. Det ökar chansen att dina besökare väljer att handla hos just dig.

 • SSL hjälper din hemsida uppåt i Googles sökresultat
  Med ett SSL-certifikat premieras din sajt i Googles sökresultat framför sidor som saknar SSL och https-adresser.

 • Annonsera med Google Shopping
  SSL-certifikat krävs för att kunna koppla på Google Shopping på din webbshop.
   


Här kan du beställa ditt SSL-certifikat!Hur ser jag om en hemsida är säker?

Så här ser det ut för sidor som har korrekt installerat SSL-certifikat.

På sidor som saknar SSL-certifkat är det än så längebara markerat med en info-symbol. Genom att klicka på symbolen får användaren information om hemsidans säkerhetsstatus. Framåt kommer detta dock bli ännu tydligare. 

Hemsidor som inte har SSL-certifikat, men ändå hanterar känslig information eller inloggnings-möjligheter märks tydligt ut genom "inte säker" i webbläsaren.


Vad är SSL eller HTTPS?

SSL står för Secure Sockets Layer vilket är en säkerhetsmekanism som används för att kryptera bland annat kreditkortinformation eller inloggningsuppgifter som skickas mellan exempelvis en webbserver (ex. onlinebutik) och en webbläsare (ex. Chrome). Syftet med att kryptera den data som sänds mellan enheterna är att ingen ska kunna avlyssna eller manipulera informationen. 

Ett SSL-certifikat fungerar som en legitimation där man genom webbläsaren kan säkerställa identiteten på servern och ibland också klienten. På så vis kan man avgöra vilka hemsidor som krypterar sin information och därmed är säkra att använda för handel och inloggning.

Nyfiken på hur vi kan göra er mer framgångsrika?

Prata webb med oss