Sökmotoroptimering - En förtjänad sökning

Publicerad: tisdag 12 nov 2019


Organisk sökmotortrafik kan ofta ge över 50% av din trafik gratis om du har en väl optimerad plan och strategi. Idag ger vår blogg den största andelen trafik till vår webbplats. Så var det ju inte i början, men ju mer auktoritet du tjänar via Google desto högre rankning får du i din sökmotoroptimering.

Forskningen visar att sökmotorer ofta ger oss 300% mer trafik än sociala medier för de flesta webbplatser. Med andra ord, genom att börja jobba aktivt med att försöka locka trafik till din webbplats är SEO en av de viktigaste faktorerna att ta hänsyn till. Vi rekommenderar dig att redan från start optimera din webbplats eller blogg för sökmotorerna.

Organiskt sök är förtjänad.

En ny webbplats har ingen auktoritet online från första dagen. Det finns ju självklart chans för ytterst lite trafik in till webbplatsen, men du får vara beredd på att det också inte kommer in någonting alls under de första månaderna. Därför bör SEO vara din allra högsta prioritet. Ju bättre innehåll, inklusive långskrivna bloggtexter, artiklar och guider desto mer attraktiv blir du som branschresurs. Om andra webbplatser i framtiden börjar länka till ditt innehåll kommer du över tid att tjäna ännu mer sidrankning. Google mäter detta genom algoritmer, men det huvudsakliga tillvägagångssättet till att tjäna högre auktoritet hos sökmotorerna är genom följande:

 

  • Antalet länkningar till din webbplats
  • Kvalitén på de kanalerna eller webbplatserna som länkar in till din webbplats, ditt blogginlägg eller din webbshop.
     

Det här är en uppgift som du aktivt och kontinuerligt behöver jobba med som dessutom kräver att du är tålmodig. Det handlar om att ”tjäna” auktoriteten. Det tar tid där en snabbkorrigering inte existerar. Ibland lär du uppleva att ingenting händer, trots detta ska du hålla igång och fortsätta producera innehåll för att ditt distributionsnät ska fortsätta att växa.

 

Vi på HL Design hjälper er att producera innehåll till din webbplats och/eller webbshopp där vi ser till att texter och bilder är ordentligt sökmotoroptimerade. Behöver ni hjälp att skriva texter till ert digitala nyhetsbrev, nyhetsflödet på hemsidan eller tryckt material ordnar vi det.  

Kontakta oss idag för ett första möte på tel: 0470-72 33 50 eller e-post: info@hldesign.se

Nyfiken på hur vi kan göra er mer framgångsrika?

Prata webb med oss