Öka användarvänligheten på din webbsida med hjälp av en UI/UX designer!

Publicerad: fredag 17 dec 2021

Internets storhet i affärsvärlden har lett till att makten över information och kommunikation har förflyttats från företagen till kunden/användaren. Det finns alltid någon konkurrent som är snabbare, billigare eller syns mer. Därför är användarupplevelsen just nu viktigare än någonsin! En UI/UX designer jobbar med att hjälpa användare, det vill säga dina kunder, att nå sitt mål och få den bästa upplevelsen på din hemsida. En användarvänlig hemsida leder till nöjdare kunder, träffsäkra tjänster och i sin tur ökad lönsamhet för företaget. 


UI och UX design är båda viktiga komponenter för din hemsida. Men vad är egentligen skillnaden på begreppen? UX står för user experience och undersöker vad användaren tycker och känner när den använder din hemsida.
Exempelvis, når användaren sitt mål på hemsidan? Är den enkel att navigera sig på, eller vad finns det för eventuella förbättringar att göra utifrån deras synpunkt? UI står för user interface och syftar till det grafiska på hemsidan, att den är logisk både design och interaktionsmässigt. Man kan säga att UI är det som användaren ser på en hemsida. Tillsammans utgör dem grunderna för en användarvänligt och samtidigt attraktiv hemsida. 

 

När är det då dags att ta hjälp av en UI/UX designer? Vid t.ex. nylansering eller förbättring av befintliga sidor är en UI/UX designers expertis viktig. Genom analyser occh research kan en UI/UX designer hitta förbättringar till en digital tjänst ur ett användarperspektiv. En UX/UI designer hjälper dig att förstå din målgrupp bättre för att sedan kunna prioritera och optimera sidan rätt. 

 

Vill du veta mer om hur vi kan hjälpa dig att förbättra din sidas användarvänlighet?  Kontakta oss här så hjälper vi dig! 

 

Nyfiken på hur vi kan göra er mer framgångsrika?

Prata webb med oss