#2 Hashtagen stannar kvar under 2020

Publicerad: onsdag 11 mar 2020 valentina iskandar

Instagramtrender för hashtags under 2020

Instagram har genomgått många förändringar under de senaste åren, inklusive nya funktioner, verktyg och en helt ny videoplattform. Den saken som förblev densamma är vikten av att använda sig av hashtags. 

Detta året är det snarare så att du kommer behöva jobba mer med hashtag än tidigare år för att synas. Det är nämligen så att det inlägget som har flest relevanta hashtags får mer engagemang än bilder som varken använder sig av hashtags eller använder dem på rätt sätt. Studier visar att engagemanget ökar ju fler hashtags du har i ditt inlägg.

Tips? 10+ hashtags per inlägg.

Detta gäller speciellt för konton med färre fän 25 000 följare. Det innebär att om du ska starta upp ett nytt konto eller har en värksamhet som inte många känner till kan en stark och strukturerad strategi för användning av hashtags hjälpa dig att öka i följarantal. 

Förra året (2019) gjorde Instagram det möjligt för användare att följa specifika hashtags och även lägga till klickbara hashtags i din bio för att kontot ska synas på resultatsidan för de hashtags som är relevanta för just din verksamhet och de ord du valt. 

Under det här året (2020) förväntar vi oss att denna trend kommer att fortsätta i takt med att Instagram släpper fler nya funktioner för att förbättra användningsområdet för hashtags i våra inlägg. 


I nästa avsnitt får du 4 tips för hur du optimerar din Instagramstartegi för användningen av hashtags under år 2020!

Nyfiken på hur vi kan göra er mer framgångsrika?

Prata webb med oss