Facebook - världens största sociala nätverk

Publicerad: torsdag 7 dec 2017 johanna nilsson

På Facebook, världens största sociala nätverk, hittar du personer i olika åldrar, kön, etnicitet och socioekonomisk tillhörighet. Det är en enorm bredd på användarna - något som är till din fördel. En hel del företag finns också representerade på Facebook.

Möjligheter

Facebook är lämpligt som kanal om du vill bygga ditt varumärke, skapa kunddialog, göra riktad annonsering eller ha en snabb kanal för att nå ut med nyheter eller krisinformation. Är du duktig kan du snabbt få ordentlig spridning.

Just annonseringsmöjligheterna är stora och kostnadseffektiva för dig som företagare. Du kan sponsra ett inlägg, skapa remarketing-annonser eller köra hela kampanjer. Målgruppen specificerar du själv och sätter budget samt annonseringsperiod. Du kan få ut ordentlig statistik när kampanjen är slut och enkelt förlänga den som du önskar.

Utmaning

Att skapa intresse på Facebook tar tid och kräver kontinuerligt arbete. Användarna kräver snabb återkoppling och aktuella nyheter. Facebook gör dessutom ofta förändringar i sitt system och sina algoritmer vilket gör att du behöver hålla dig uppdaterad hela tiden. Tyvärr har de inte någon bra kundsupport att vända sig till.

Rörligt material har blivit mer regel än undantag på Facebook om du ska nå igenom den strida strömmen av inlägg. Det kan vara en riktig utmaning, men också en fantastisk möjlighet och det behöver inte vara så avancerat som du kanske tror. Idag filmar många med sina mobiltelefoner.

Vi hjälper dig gärna med din närvaro på sociala medier. Kontakta oss så diskuterar vi marknadsföringsstrategi och eventuella annonskampanjer. 

Exempel på Facebook-annonser

       

Nyfiken på hur vi kan göra er mer framgångsrika?

Prata webb med oss