Möt Armend Azemi, Frontendutvecklare hos HL Design

Publicerad: onsdag 15 mar 2023

Vi tog en liten pratstund med vår nygamla kollega Armend Azemi som varit en del av teamet sedan sommaren 2022. Armend berättar om sin roll som frontend-utvecklare där han gör kunders och designkollegornas visioner till något ”verkligt på internet”.Hej Armend. Vill du berätta lite kort om vad du jobbar med på HL Design?


Som frontend-utvecklare jobbar jag med att koda – kort sagt utvecklar jag designen till något verkligt på internet. I väldigt grova penseldrag kan man säga att vår plattform WM3 ger oss verktygen till att skapa en tavla utifrån kundens och designteamets önskemål. Sedan är det jag och mina kollegor som målar tavlan som fylls på med kundens önskade detaljer. Kunder ser inte vad jag gör, de ser bara produkten av mitt arbete. Vi utvecklar även specialanpassningar och ibland är jag med på kundmöten och bidrar med den tekniska kunskapen för att avgöra om, eller hur, en speciell funktion kan utvecklas.

  
Hur är det att jobba som frontend-utvecklare? 


Det är utmanande och mycket nytt hela tiden. Det beror ju också på att jag varit ny, men högt tempo passar mig för jag gillar problem och utmaningar som jag kan lösa.  Det är lite ett tveeggat svärd innan man har tänkt ut hur man kan lösa problemet. När man har löst det, så är det så skönt.  I mitt jobb måste jag använda hjärnan och det är nice. Det är sjukt kul att bara göra en hemsida. Jag är fortfarande fascinerad av att göra någonting som någon annan använder. Du skapar något som folk uppskattar och det är trevligt. 


Kändes valet med en karriär inom IT lätt?


Jag har varit gamer sedan jag var liten. Eftersom ingen annan i familjen kunde något om datorer fick jag lära mig om jag ville kunna spela. Mina föräldrar sade alltid att jag slösade bort min tid, men jag såg det som att jag gjorde viktiga saker och började programmera när jag gick i gymnasiet. Jag har studerat programvaruteknik på LNU och blev klar i sommaren 2022. En stor del av studietiden var under pandemin, så det var nästan självstudier, vilket passade mig bra. Jag kunde fördjupa mig fullständigt.


Är det något du vill berätta om just jobbet med front end?


Man kan göra en sak på många olika sätt och det är charmen med att koda. Alla har sin personliga touch i koden och använder olika struktur och tekniker, men i slutändan kan det visuella resultatet se identiskt ut. En utmaning med detta är när man ska göra uppdateringar eller ändringar. Hemsidor är ett helt ekosystem, och man måste ha koll på vad som är kopplat med vad för att inte göra ändringar som man inte har avsikt att göra. Det är ofta en fråga om att balansera vad som är bäst- skriva om eller skapa nytt.

 
Vad är bäst med att jobba på HL Design?


Det bästa är HL-folket. Alla sköna kollegor som tar hand om en när man är ny. Även om jag gillar att lösa problem själv, så finns ett team att fråga. Jag trivs också med tydlig ledning och att få en uppgift ꟷ  lös det till då och då.  Jag är tacksam att jag får jobba med något jag tycker är kul och att fortsätta utvecklas. Vi har bland annat regelbundet PowerHours där har 100 % eget ansvar för självstudier inom ett valfritt ämne. Hos HL Design är vi i konstant rörelse och att utveckla nya projekt där du är den ende kocken är verkligen ”my cup of tea”.

Nyfiken på hur vi kan göra er mer framgångsrika?

Prata webb med oss