Vår VD Henrik

Publicerad: torsdag 28 jun 2018 johanna nilsson

Henrik Löwenadler - HL. Det var här hela HL-historien började en gång i tiden och nu får du lära känna vår VD lite bättre! Visste du till exempel att han är melodifestivaldeltagare?

Vem är Henrik?

Jag är en idérik, driven och konstnärlig person som mår bäst när jag får skapa - oavsett vad det handlar om. Det kan vara allt från en kreativ lösning till en kund, en ny funktion i WM3 eller en helt ny affärsidé. Det snurrar alltid massor med idéer i huvudet!

Vad jobbar du med på HL?

Som telefonist, haha! Nej, men det blir en hel del telefonsamtal. Som VD blir det mycket kontakt med kunder och partners. Annars ligger mitt huvudfokus på att utveckla bolaget och vidareutveckla WM3:s partnerprogram. Jag hjälper till en del med försäljningen och hoppar in i produktionen när det behövs lite extra hjälp med design eller front end. 

HL-historia?

Jag startade HL Design som enskild firma år 2000 i min etta på Nygatan 2B. Där tog jag emot kunder i mitt spartanskt inredda kontor/pojkrum/ungkarlslya och hjälpte dem med hemsidor och logotyper. 2004 avancerade jag och startade aktiebolaget HL Design & Media AB. Då hade jag flyttat kontoret till Videum och anställt ett par personer. Vi jobbade på och 2012 lanserade vi vårt eget CMS-verktyg WM3 vilket är väldigt roligt. Genom åren har vi blivit ett par delägare till och 2017 blev även vår kontorschef Malin delägare! Nu sitter vi i fina lokaler nere i stan och det har varit roligt att få utveckla bolaget hit. 

Något som folk inte vet om dig?

Min musikkarriär är ganska okänd bland kollegor och kunder. Förr hade jag ett band och en del låtar finns att höra på nätet. Jag sjöng också in ett bidrag som gick till Maltas melodifestivalfinal för några år sedan, men jag stod inte på scenen! 

Nyfiken på hur vi kan göra er mer framgångsrika?

Prata webb med oss