Mångsysslaren och backend-utvecklaren Ulrik

Publicerad: torsdag 31 maj 2018 johanna nilsson

Ulrik är vårt nyaste tillskott i HL-gänget och en efterlängtad förstärkning på backend-sidan. Han har verkligen många strängar på sin lyra och kommer med nya överraskningar nästan varje dag!

Vem är Ulrik?

Jag ser mig själv som en lugn, logisk och detaljorienterad person. Det mesta är intressant och jag gillar att ha både detaljkännedom och översikt över saker. Jag är också lite lat, vilket jag använder efter bästa förmåga. Om det uppstår ett fel så använder jag min lathet till att göra det lilla extra som gör att felet inte uppstår fler gånger.

Vad jobbar du med på HL?

Jag jobbar med att konventera indata till utdata på ett automatiskt sätt. Det som är en utmaning är att veta vilken indata man får och vilken utdata man ska generera. Men för att göra det enklare så programmerar jag. Jag jobbar med vårt verktyg WM3 och ser till att vi kan göra bra webbsidor samt att odrar, rapporter och lager görs på ett enkelt och praktiskt sätt. 

HL-historia?

Den är kort! I skrivande stund är jag inne på tredje veckan, vilket inte varit hela veckor. Just nu håller jag fortfarande på att lära mig vart allting är och hur allt ska vara. Än så länge är viktiga frågor så som "vilket är det bästa kaffet i maskinen?" fortfarande obesvarade. Jag har under mina tre veckor fått uppleva väldigt bra stämning här, det är en bra blandning av personligheter och talanger.

Dolda talanger?

Det kan jag inte avslöja. Om jag vill att de ska fortsätta vara dolda kan jag knappast dela med mig av dem i en världsberömd blogg ;) Istället kan jag berätta att jag håller på med silversmide, jag har exempelvis gjort en matskål till min siames. Jag kommer även inom kort börja med biodling, jag väntar bara på att mina kupor ska komma. Dessutom så använder jag semikolon och ellipsis ogenerat i löptext; något som inte är helt vanligt... Om jag gör det på rätt sätt får våra redaktörer uttala sig om. 

Välkommen till gänget Ulrik!

 

Nyfiken på hur vi kan göra er mer framgångsrika?

Prata webb med oss