Har du sökt efter din skola ännu?

Publicerad: torsdag 15 mar 2018 johanna nilsson

Är du nyfiken på hur siffrorna för din eller ditt barns skola egentligen ser ut? Hur hög är lärartätheten och hur stor andel av barnen klarar kunskapskraven? Nu kan du få alla svar på ett ställe! Sök fram din eller ditt barns skola på skolkollen.se

Torsdagen den 8 mars lanserade vi tillsammans med IST Skolkollen, en medborgartjänst som förenklar kommunikationen mellan skolan och hemmet. På Skolkollen är all information och statistik alltid aktuell eftersom den automatgenereras från Skolverket, SCB och Skolmaten.se. 

Här hittar du läsårstider, matsedel, statistik, karta och kontaktuppgifter. Skolorna kan genom att skapa premiumkonton lägga in bilder, blogga och berätta mer om sin skola och vad som gör den speciell. 

Skolkollen gör det enkelt att få koll på sina barns skola. Det hjälper mig att undvika att jag och min familj lagar samma mat hemma som de redan ätit i skolan. Jag får dessutom en enkel översikt av lovdagar och friluftsdagar. Behöver jag ta kontakt med någon så finner jag dem enkelt på samma profil. Allt är samlat på ett ställe vilket sparar tid för mig som förälder, säger Mikael Adlers, ansvarig för affärsområdet IST Home.

Skolkollen underlättar redan nu vid jämförelse av olika skolor och kommer att vidareutvecklas för att bli det självklara hjälpmedlet vid val av gymnasie- eller grundskola.

- Vi tycker det är självklart att information och fakta om skolor ska vara lättillgängligt för alla så att föräldrar och elever kan hitta en skola som möter deras krav och önskemål. Då är Skolkollen ett steg i rätt riktning och vi är glada att vi har kunnat utveckla detta tillsammans med IST, säger Henrik Löwenadler, VD HL Design & Media.

Sök fram en skola som är aktuell för dig och ta en titt på profilen!

Nyfiken på hur vi kan göra er mer framgångsrika?

Prata webb med oss