Östers if


Hemsida, digital marknadsföring och grafisk profil

 

Fotbollsföreningen Östers IF har vunnit allsvenskan fyra gånger med sitt herrlag. Deras organisation består av Elit, Akademi & Ungdom, Arena & Event samt integrationsprojektet Öster i Samhället. 

 

UTMANINGEN

Östers IFs organisation har förändrats de senaste åren och de kände att deras hemsida inte presenterade organisationen på rätt sätt. De ville lyfta sin nuvarande organisation på ett snyggt sätt och rikta sig mot flera olika målgrupper. 

 

LÖSNINGEN

Vi genomförde en analys på Östers IF dåvarande sida för att se hur besökarna navigerade. Den visade att besökarna är intresserade av att veta vad som händer i föreningen genom nyhetsarkivet, matchresultaten och sociala medier-flödet. Därför prioriterades dessa delar att visas högt upp på startsidan. Vi skapade tydliga ingångar till Östers huvudverksamheter: Elit, Akademi & Ungdom, Arena & Event samt Öster i Samhället.

Den nya sidan interagerar alla Östers plattformar på ett och samma ställe. Bland annat ligger deras webbshop på hemsidan.  

 

RESULTATET

En modern hemsida som andas Östers IF i färg och form. Sidan har tydliga ingångar till föreningens fyra huvudverksamheter och lyfter upp senaste matchresultat, kommande matcher, nyhetsartiklar och sociala medier-flödet högt upp på startsidan.

omdömet

”Vi behövde en ny hemsida som fungerar lika bra på datorn som på mobilen och som är lättnavigerad för våra besökare. Valet föll på HL Design eftersom de från början ville vara med och skapa något nytt utifrån våra tankar och visioner. De presenterade ett förslag som var genomtänkt och som kunde förverkliga våra idéer och förhoppningar bättre än vi kunnat hoppas på. Vi känner oss väldigt stolta över resultatet och är glada över att ha fått arbeta tillsammans med HL Design”

Andreas Skagerlind, Östers IF