Olofströms kommun


Hemsida

 

Olofströms kommun ligger i Blekinge län och har cirka 13 000 invånare. De har en vision om att vara en attraktiv plats där människor, teknik, kultur och natur möts och tillsammans skapar förutsättningar för utveckling och trygghet. 

 

UTMANINGEN

Olofströms kommun ville höja sin tillgänglighet på webben efter de krav som Sveriges Kommuner och Landsting har. De ville ha en hemsida där besökarnas sökvägar är så korta som möjligt och ingångarna mer synliga. Hemsidan har cirka 2500 sidor – av dessa ska besökarna enkelt kunna hitta rätt information utan alltför många klick. 

 

LÖSNINGEN

Genom att analysera hur besökarna navigerar på deras hemsida kartlades besökarnas beteendemönster. Detta utgjorde den nya sidans struktur och gav oss kunskap om vilken information som ska göras mer och mindre synlig. Flera besökare använder sökfunktionen – därför la vi stort fokus på att förbättra den funktionen. Strukturen kopplades samman med en stilren design med en modern och inbjudande känsla.    

 

RESULTATET

En mycket användarvänlig hemsida anpassad efter besökarnas beteende. Strukturen har tydliga ingångar samtidigt som designen är modern.