Länstrafiken kronoberg


Webbplats, Mina sidor, Mina sidor företag och Boka buss.

 

Länstrafiken Kronoberg ansvarar för den lokala och regionala kollektivtrafiken i Kronobergs län. Deras verksamheter består av all linjelagd busstrafik i hela länet, tågtrafiken inom systemen Öresundståg, Pågatåg och Krösatåg samt skolskjuts, färdtjänst och sjukresor i länet. Sammanlagt genomför de cirka 10 miljoner resor om året.

 

UTMANINGEN

Målgruppen är samtliga resenärer i Kronobergs län. En bred målgrupp med olika intressen av resor. Vår utmaning var att skapa en hemsida som är anpassad efter kundernas behov och på så sätt förenkla kronobergarnas resande.

 

LÖSNINGEN

Genom att analysera deras befintliga hemsida med hjälp av olika verktyg fick vi fram ett resultat om hur besökarna använder hemsidan, vilka vägar besökarna väljer för att hitta rätt information samt vilka enheter som används för att surfa på sidan. Med hjälp av denna kartläggning skapade vi en ny design och struktur med fokus på de viktigaste funktionerna. Analysen visade att mer än hälften av besökarna använder en smart phone, det ställer höga krav på att användarvänligheten ska vara hög på den typen av enhet. Vi inspirerades av det så kallade mobil first-konceptet, som är en optimal lösning för mobila användare.

 

RESULTATET

En modern och användarvänlig hemsida anpassad efter målgruppens behov, vägval på sidan och efter vilken enhet de använder. En hemsida som förenklar vardagen för Kronobergs alla resenärer genom att enkelt kunna hitta information om just deras resmål.

OMDÖMET

”Vi på Länstrafiken Kronoberg är mycket nöjda med samarbetet med HL Design och det sätt på vilket de mycket målmedvetet och med stort engagemang arbetat med att göra webbplatsen enklare att använda och särskilt beaktat de krav på tillgänglighet många av våra kunder har behov av” Patrik Ohlson, Länstrafiken Kronoberg