GRIFFEL


Griffel, med sin bas i Växjö, är en helhetsleverantör av IT-tjänster till företag i hela Sverige. Via sina affärsområden kommunikationstjänster, servertjänster och verksamhets-IT hjälper de sina kunder att utveckla sin verksamhet.
 

Utmaning

Griffel hade en hemsida av den äldre modellen och kände att det var dags för en uppdatering. Förmedlar företaget IT- och kommunikationstjänster gäller det att leva som man lär och föregå med gott exempel med en hemsida som är lättorienterad och funktionell. Griffel efterfrågade därför en hemsida som ger ett modernt intryck, som fokuserar på tjänsteutbudet och gör det lätt för besökaren att hitta supportsidorna.
 

Lösning

Klickanalysen som gjordes i uppstartsfasen visade vad Griffel redan anade. Supportsidorna måste få ta mer plats och ges snabbare vägar in så att besökaren snabbt får den hjälp som behövs. Många av besökarna letade också efter Griffels tjänsteutbud som därför behövde visas upp på ett tydligare sätt.

För att ge Griffel ett levande, spännande och modernt intryck behövde även startsidan fler levande element.
 

Resultat

Vilket lyft!

Griffel fick en helt ny och fräsch design med direktingång till tjänsterna från huvudmenyn som nu är tydligare än tidigare. Startsidan hålls levande med färsk statistik och nyheter samtidigt som besökaren nu snabbt hittar kontaktuppgifter till supporten och vanliga frågor. Om besökaren behöver klicka sig vidare på supportsidorna kommer hen upptäcka att även de har fått en tydligare struktur. Dessutom är den saknade webbkameran tillbaka med en ny plats som ger bra bilder över Stortorget i Växjö.