Bror Pehrssons möbler


Webbshop och digital marknadsföring

 

Bror Pehrssons möbler är ett familjeägt företag med mer än 70 års erfarenhet av möbler och inredning. De har varuhus i Alvesta och Växjö och är ett välkänt företag i Småland. Med ett brett sortiment, samarbete med över hundra leverantörer och med småländska priser är de ett konkurrenskraftigt företag med möbler och inredning anpassade för alla svenska hem.

 

UTMANINGEN

Webbshopar skapar nya möjligheter för företag – men det är viktigt att den är byggd utifrån verksamhetens produktsortiment och målgruppens intressen och beteenden.

Bror Pehrssons möbler är ett välkänt möbelföretag lokalt men var nyfikna på att bli ett välkänt företag även utanför regionen. För att förverkliga detta skapade vi en ny webbshop och marknadsförde den i digitala kanaler.

 

LÖSNINGEN

Tillsammans med Bror Pehrssons möbler genomförde vi en workshop för att identifiera bolagets målgrupp. Vi kartlade målgruppens egenskaper med bland annat deras geografiska områden, ålder, kön, beteenden, livsstil och livsförhållanden. Därefter skapade vi en ny och modern webbshop och en kampanjstrategi riktad mot den identifierade målgruppen.

 

RESULTATET

En modern webbshop anpassad för såväl dator, surfplatta och mobila enheter. Webbshopen har högt fokus på produkterna och hög konverteringsnivå. Tre kampanjer genomfördes för att få fart på webbshopens ordrar. Innehållet anpassades efter olika livsförhållanden samt vilka möbler som personer är i behov av vid dessa förhållanden.

OMDÖMET

”Att arbeta tillsammans med HL Design har gjort att vi kunnat lita på att vi fått ett proffsigt resultat på vår nya hemsida!” Annika Lindström, Bror Pehrssons möbler