Bakers


Webbshop och digital marknadsföring

 

Bakers är ett av Nordens ledande företag inom bageri- och konditoribranschen. De tillverkar framförallt bageriplåtar och stickvagnar men säljer även ett brett sortiment av andra produkter lämpade för konditorier, bagerier, restauranger, livsmedelsbutiker och privatpersoner.  

 

UTMANINGEN

Bakers tidigare webbshop var ostrukturerad där kunden fick klicka sig fram flera gånger för att hitta rätt produkt. De hade en separat hemsida utan produktinformation där de hänvisade till deras webbshop. Vårt uppdrag var att skapa en webbshop utifrån kundernas sökvägar och navigeringar på webbshoppen samt kombinera deras hemsida och webbshop. Bakers är ett mycket välkänt företag inom bageri- och konditoribranschen. Med den nya webbshoppen ville de även göra en satsning på att få privatpersoner att handla. Med det tillkom en digital marknadsföringsstrategi med målsättning att nå en ny kundgrupp och att utveckla deras nuvarande kundrelation.

 

LÖSNINGEN

Vi kombinerade webbshoppen och hemsidan så att besökaren kan handla direkt från startsidan. Shoppen utformades i två olika utföranden: en för företagskunder och en för privatkunder. Innehållet på företags- och privatkundssidorna är anpassat efter vilka produkter som attraherar respektive kundgrupp. Vi genomförde en analys på deras gamla hemsida där vi kartlade hur besökarna navigerade, sökte information och vilken typ av information de var intresserade av. Resultatet formade den nya webbshoppens struktur.

För att öka försäljningen hos privatpersoner planerades och genomfördes en kampanj i samband med lanseringen. Vi skapade även en företagssida på Facebook och skickade ut ett nyhetsbrev, kanaler som vi kontinuerligt marknadsför Bakers produkter genom och stärker deras varumärke och relation till såväl gamla och nya kunder.

 

RESULTATET

En mycket genomtänkt webbshop med stort fokus på kundernas användarvänlighet och med målgruppsanpassade erbjudanden. Utöver 5000 olika produkter så innehåller även shoppen redaktionella texter och inspirationssidor på teman som bland annat glass- och chokladtillverkning.